Del
Vælg mellem 14 sommerhuse
Emne nr. 034-4260
Middelalderby med Camønoen, Møns Klint og dejlige badestrande

Ca. midt på Møn ligger øens hovedby Stege. Byen har en lang og spændende historie bag sig. Allerede i 1200-tallet fik Stege rettigheder som købstad, og især handlen med sild skaffede byen store indtægter. I 1400-tallet fik byen bymur med port-tårne og voldgrave. Fra slutningen af 1800-tallet var byens sukkerfabrik en af de vigtigste indtægtskilder. Fabrikken lukkede i 1989.

I dag er Stege stadigt en aktiv handelsby, og især hen over sommeren og efteråret er her mange aktiviteter og oplevelser. Et af de arrangementer, der trækker mange folk til byen, er de berømte tirsdagsmarkeder i juli og starten af august. Atmosfæren er helt speciel i den hyggelige middelalderby med skønne bindingsværkshuse, brostensbelagte stræder, kirken, byvolden og mølleporten. Ikke at glemme købmandsgårdene og pakhusene på havnen – Steges byplan er ikke ændret meget siden middelalderen.

På Møns Museum i Stege kommer man tættere på historien. Her kan man se fund fra udgravninger, bl.a. køkkengrej, lædersko og kamme – alt sammen ting, der fortæller om livet dengang. Museets udstilling ”12 fantastiske fortællinger” beretter om historien fra oldtiden til i dag. Er I interesseret i en guidet byvandring, arrangerer museet også sådanne. Museet arrangerer også vandreture på Camønoen.

Et af de hyggeligste steder i Stege er Thorsvang Samlermuseum. Her træder man direkte ind i gamle dage med butikker og værksteder fra flere generationer siden. Bl.a en barbersalon med fuldt udstyr, en smedje og en velassorteret købmandsbutik, hvor man næppe tør stole på sin lugtesans og sine øjne. I Købmandsbutikken kan man købe produkter fra hele Møn som f.eks. specialøl, lakrids og honning, men også ting fra ”gamle dage” som påklædningsdukker og bøger samt håndlavede beklædningsdele. Samlermuseet har også en skattejagt og quiz for børnene.

Fra Stege er der ikke langt til hverken skov, strand eller oldtidsminder. Øen er spækket med gravhøje og andre spor fra bl.a. bronze- og jernalderen – også nær Stege. Er det tid til strandtur, findes der mange dejlige strande på Møn. En af de bedste er Ulvshale Strand, hvor sandet og det lave vand er helt perfekt for børnefamilier. Stranden har det Blå Flag, kørestolsrampe, handicaptoiletter og kiosk. Er I ikke så meget til sand, ligger der en svømmehal i Stege.

Ingen ferie på Møn uden et besøg på Møns Klint. Klinten og Geocentret er helt unikke oplevelser, hvor der er masser at se og prøve for aktive familier. Området er kørestolsvenligt og et af de mest naturskønne i Danmark.

Lej sommerhus Stege hos os

Hos Dansk Sommerhusferie finder du et stort og meget forskelligartet udvalg af sommerhuse til leje. Der er udelukkende tale om private sommerhuse Stege, så I kan se frem til til et mindeværdigt ophold i et dejligt sommerhus, som er 100 procent individuelt indrettet efter ejerens egen stil. Et privat sommerhus Stege er derfor det oplagte valg når det gælder en dejlig ferie med let adgang til spændende oplevelser.

Overblik

Her på siden har vi samlet så mange private sommerhuse Stege til leje, at du uden problemer vil kunne finde det sommerhus du ønsker dig. Uanset hvilken slags sommerhus du drømmer om, kan du hurtigt få et overblik over dine muligheder hos os. Der er ingen grund til at søge efter et sommerhus på flere forskellige portaler; det er langt nemmere bare at søge på Dansk Sommerhusferie. Sat lidt på spidsen: Hvis du ikke kan finde sommerhuset hos Dansk Sommerhusferie, så skyldes det at det ikke findes.

Laveste pris

Du vil til hver en tid få den lavest mulige pris, når du lejer et privat sommerhus Stege hos os, for vi har prisgaranti på samtlige sommerhuse.

Personlig betjening

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med leje af et privat sommerhus Stege, hjælper vi gerne. Ring eller send en mail, så finder vi en løsning.