Del
Vælg mellem 65 sommerhuse
Emne nr. 121-90-4200
Oplev naturen, attraktionerne og historiens vingesus

Fårevejle ligger i den sydligste del af Odsherred – ikke langt fra Nekselø Bugt mod vest og Lammefjord mod øst. Badestrandene tættest på Fårevejle ligger ud til Nekselø Bugt, og især Vraget Strand er meget børnevenlig med dejligt sand og meget lavt vand. Her er der p-plads og toiletter. Vil I helst have stranden næsten for jer selv, kan I tage trappen ned ad klinten til Knarbo Klint Strand. Ved klinten er der også gode fiskesteder, hvor man især kan fange mange havørreder forår, sommer og efterår.

Landskabet i Odsherred bærer tydeligt præg af istidens vandmasser og en høj koncentration af oldtidsminder, og området ved Fårevejle er ingen undtagelse. På randmorænen Vejrhøjbuen finder man gravhøjene Dutterhøje, Maglehøj og Esterhøj. På Esterhøj står den ca. 25 tons tunge Esterhøj Sten, kaldet Genforeningsstenen. I 1920 blev den med stort besvær flyttet fra stranden til Esterhøj for at markere, at Sønderjylland igen var en del af Danmark. Her finder man også den store bronzealder gravhøj Vejrhøj, der er det 3. højeste punkt på Sjælland. I klart vejr kan man se helt til Roskilde Domkirke.

Odsherred er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste; UNESCO Global Geopark Odsherred. På guidede ture i området kan man få meget mere at vide om dette. Hvert år i august afholdes Geopark Festival med events og aktiviteter over alt i Odsherred. Her fejres landskabet, historien og den fødevareproduktion, som området er kendt for. Lammefjorden er inddæmmet havbund, og jorden er derfor særligt rig på mineraler, hvilket igen er med til at højne afgrødernes kvalitet. Ta’ med på en guidet markvandring og hør meget mere om dette.

Odsherred har flere attraktioner, der kan begejstre store som små. Et af disse er Odsherred Zoo Rescue – en zoo der tager sig af nødstedte dyr og giver dem en ny chance for et godt liv. I zooen er der mere end 600 dyr, som bl.a. slanger, påfugle, vaskebjørne, sydamerikanske aber og mindre rovdyr. Om mandagen kan I være med til at bade og veje skildpadder.

I Asnæs ligger mange børns drøm; et brandmuseum med mere end 20 brandbiler, en hestetrukken brandsprøjte fra 1864 og en stor udstilling af brandhjelme og andet udstyr. I Asnæs ligger også Odsherreds Kunstmuseum og Ulvsborg Historisk Værksted, hvor der hen over sommeren afholdes arrangementer omkring vikingetiden og middelalderen.

I Grevinge 9 km øst for Fårevejle og tæt ved Lammefjorden ligger Odsherred Eventpark, hvor man kan dyste i bl.a. fodboldgolf, paintball battle, bueskydning, øksekast og skydning med luftgevær.

Forlæng cykelturen med et ø-hop til Sejerø og Nekselø med afgang fra Havnsø. På Sejerø er der flere solskinstimer end de fleste andre steder i landet, en skøn badestrand, en spændende kirke og mange oldtidsminder.

Er I interesseret i kirker, har Fårevejle et pragteksemplar af slagsen. Den romanske kampestenskirke har en lang og spændende historie og er bl.a. berømt for sine udsmykninger som den smukt udskårne altertavle og prædikestol, glasmaleri og kalkmaleri. Kirkens største klenodie er: ”Christian den Tredjes Bibel” fra 1550, og i krypten ligger kisten med Jarlen af Bothwells jordiske rester.

Tue Keramik i Fårevejle er både galleri og butik. Indendørs er der en permanent udstilling af forskellige unika og udsmykninger, og i gårdhaven finder I smukke skulpturer. Der er åbent fra Pinse til 1. september. Der er flere muligheder for at se fin kunst og købe souvenirs med hjem hos Galleri Lynge i Grevinge og hos Galleri Glas-art i Veddinge Bakker.

Lej sommerhus Fårevejle her

Hos Dansk Sommerhusferie finder du et stort og meget forskelligartet udvalg af sommerhuse til udlejning. Der er alene tale om private sommerhuse Fårevejle, så I kan se frem til til en skøn ferie i et flot beliggende sommerhus, som er 100 procent individuelt indrettet efter ejerens egen smag. Et privat sommerhus Fårevejle er således det perfekte valg når det drejer sig om en afslappende ferie med nem adgang til en række oplevelser.

Overblik

Vi har samlet så mange private sommerhuse Fårevejle til leje, at der også er det helt rigtige sommerhus til dig. Uanset hvilken type sommerhus du drømmer om, kan du hurtigt få et overblik over dine muligheder her på siden. Der er ingen grund til at søge efter sommerhuset på mange forskellige portaler; det er langt nemmere blot at søge på Dansk Sommerhusferie. Groft sagt: Hvis du ikke synes du kan finde det sommerhus du kunne tænke dig hos os, så er forklaringen at det slet ikke eksisterer.

Laveste pris

Du får altid den billigste pris, når du lejer et privat sommerhus Fårevejle her på siden, for vi har prisgaranti på dem alle sammen.

Personlig betjening

Hvis du har spørgsmål omkring leje af et privat sommerhus Fårevejle, hjælper vi dig gerne videre. Ring eller send en mail til info@dansk-sommerhusferie.dk, så finder vi ud af det.