Del
Vælg mellem 54 sommerhuse
Emne nr. 035-11809
Nyd en ferie med udsigt til havet og skønt istidslandskab

På toppen af Odsherred helt ud til Kattegat og Nyrup Bugt ligger sommerhusbyen Klint. 7 km NV for Nykøbing Sjælland og 7 km N for Højby.

Klintebjerg var i stenalderen for omkring 7.000 år siden en ø, og naturen har selv gjort arbejdet med at gøre klinten landfast. I dag står den 35 m høje klint som en stejl og skarp afgrænsning mod havet, og det smukke landskab med fantastisk flora gør stedet til et yndet udflugtsmål, hvor man også kan se LANDART kunstværker.

Standen ved Klint er en stenstrand – fuld af smukke strandsten, som de lokale laver små søjler af nede på stranden. De genskaber dem troligt, hver gang havet eller stormen har væltet dem. Et virkelig smukt syn. Klinten har tidligere været et kalkbrud, og på stranden kan man være heldig at finde fossiler.

Klint er blot et af de steder på Odsherred, hvor man tydeligt kan forestille sig istidens vandmasser. Odsherred er det første sted i Danmark, der er optaget i UNESCOs Global Geoparks Networks. Dette skyldes netop istidens kolossale indvirkning på områdets geologi, og dermed naturen, kunsten og de muligheder det giver for dyrkning af afgrøder i topkvalitet. Hvert år i august afholdes Geopark Festival for at fejre alt dette. Festivalen består af events og arrangementer over alt i Odsherred.

Odsherred er også rig på oldtidsminder, og området ved Klint er ingen undtagelse. F.eks. kan man ved Højby, 7 km syd for Klint, se Næsholm Borgruin og ved Nyrup 3 km syd for Klint Birkehøj Jættestuer. Det mest kendte fund i Odsherred er uden tvivl Solvognen, der er fundet i Trundholm Mose nær Nørre Asmindrup. Er I til gravhøje og ruiner, er Odsherred et spændende sted at gå på opdagelse. Man kan også med fordel cykle rundt i området, ad flade strækninger eller i bakket terræn alt efter ønske, og turistbureauerne kan hjælpe med cykelkort.

I den hyggelige købstad Nykøbing Sjælland ligger flere spændende museer, bl.a. Odsherred Kulturhistoriske Museum, hvor I kan se udstillingerne ”Historier fra Sommerlandet”, ”Solens Land” og ”Slaget på Isefjorden”. Fortvivl ikke, hvis det ikke er strandvejr, for Nykøbing Sjælland Svømmehal har en moderne svømmehal med alt fra en stor vandrutsjebane, varmtvandsbassin, vipper, jacuzzi, sauna osv.

En af Danmarks bedste badestrande ligger i Lumsås ved Sejerø Bugt blot 6 km vest for Klint. Den brede sandstrand og det rolige vand, der er lavt langt ud, gør det til en meget børnevenlig strand. Også ved Nyrup Bugt ligger dejlige strande. F.eks. Nykøbing Nordstrand knap 8 km fra Klint. Også her finder I en fin sandstrand og lavt, roligt vand, og derudover er her toiletter og udendørs bruser, kiosk, borde og bænke.

Lej sommerhus Klint hos os

Hos Dansk Sommerhusferie finder du et enormt og meget forskelligartet udbud af sommerhuse til udlejning. Der er alene tale om private sommerhuse Klint, så I kan se frem til til en mindeværdig ferie i et dejligt sommerhus, som er 100% individuelt indrettet. Et privat sommerhus Klint er derfor det oplagte valg når det handler om en afslappende ferie med nem adgang til en række oplevelser.

Overblik

Vi har samlet så mange private sommerhuse Klint til leje, at der også er det helt rigtige sommerhus til dig. Uanset hvilken slags sommerhus du drømmer om, kan du på et øjeblik få et overblik over dine muligheder her på siden. Du er altså fri for at lede efter et sommerhus på et utal af forskellige portaler; det er langt nemmere blot at søge på Dansk Sommerhusferie. Groft sagt: Hvis du ikke er i stand til at finde det sommerhus du ønsker dig hos os, så er grunden at det ikke findes.

Laveste pris

Du får altid den laveste pris, når du lejer et privat sommerhus Klint hos os, for vi har prisgaranti på samtlige sommerhuse.

Personlig betjening

Såfremt der skulle være noget du vil spørge om vedrørende din leje af et privat sommerhus Klint, er vi klar til at hjælpe. Giv os et kald på 8724 1275 eller send en mail til info@dansk-sommerhusferie.dk, så finder vi en løsning på problemet.