Del
Vælg mellem 101 sommerhuse
Emne nr. 035-12292
Nyd ferien i skønne omgivelser ved vandet på Sjællands Odde

Aller længst mod nordvest af Odsherred og Sjælland ligger Sjællands Odde. Odden har ikke altid været en del af fastlandet; I stenalderen var odden en ø, men siden hen har landhævninger gjort den 15 km lange halvø landfast med resten af Sjælland.

Sjællands Odde og resten af Odsherred er godkendt som UNESCO Global Geopark Odsherred på grund af istidens indvirkning på landskabet, bl.a. morænebakken Gniben på oddens yderste spids.

Geoparken fejres hvert år i starten af august med en Geopark Festival, der byder på events og aktiviteter for store som små i hele Odsherred. Ude som inde. I private bygninger og haver, i kirker og andre offentlige bygninger. Festivalen hylder alt, der har med istidens betydning for området at gøre; geologien, landskabet, kulturhistorien, fødevarerne og kunsten.

Sjællands Odde har mange dejlige ferieområder, og det er nemt at komme hertil, da der er færgeforbindelse til både Aarhus og Ebeltoft. Oddens landsbyer har bevaret det gamle landsbymiljø. Dette, de autentiske fiskermiljøer med kuttere og røgerier samt oddens badestrande er med til at skabe ægte feriestemningen. Strandene ved Overby Lyng og Yderby Lyng ligger begge ud til Kattegat og består af fint grus. Her bliver ret hurtigt dybt, så strandene egner sig bedst til traveture. Vælg hellere en af de skønne, familievenlige sandstrande ved Lumsås eller Ebbeløkke, når i vil nyde en dag ved stranden. Begge har fin sandstrand og dejlig lavt og roligt vand.

Der er mange gode vandrestier på Sjællands Odde, så det er oplagt at drage ud på opdagelse i ferieområdet. Mange af stierne går på tværs af odden, så nogle ender ved Kattegat og andre ved Sejerø Bugten.

Sjællands Oddes lange kystlinje er spækket med gode fiskepladser – både ud til Sejerø Bugt og ved Kattegat. I bugten kan man bl.a. fange havørreder hele året og hornfisk i sæsonen maj – juli ved Overby Lyng og Ørnepynten. Ved Gniben på oddens spids kan man desuden fange makrel i sommermånederne, ligesom der er gode muligheder for at få multe, havbars, torsk og sej på krogen. Blandt gode fiskesteder ved Kattegat kan nævnes Strandvejen ved Yderby Lyng og Overby Lyng. Se alle mulighederne i lystfiskerguiden, som fås på turistbureauerne i området.

Nyd en familiedag med picnickurv og aktiviteter for store og små legebørn i parken Søheltepladsen. Her er baner til alle slags boldspil – alle med temaet søslaget ved Sjællands Odde i 1808. Tag selv bolde, papir og blyant med – så er I klar til leg og hygge.

Lej sommerhus på Sjællands Odde her

Hos Dansk Sommerhusferie kan du altid finde en enorm og meget forskelligartet mængde af sommerhuse til udlejning. Der er kun tale om private sommerhuse på Sjællands Odde, så I kan glæde jer til et mindeværdigt ophold i et flot beliggende sommerhus, som er 100% individuelt indrettet. Et privat sommerhus på Sjællands Odde er således det perfekte valg når det drejer sig om en afslappende ferie med nem adgang til spændende oplevelser.

Overblik

Hos Dansk Sommerhusferie har vi samlet så stort et udvalg af private sommerhuse på Sjællands Odde til leje, at du uden videre vil være i stand til at finde det sommerhus du ønsker dig. Uanset hvilken type sommerhus du drømmer om, kan du på ingen tid skaffe dig et overblik over dine muligheder her på siden. Der er ingen grund til at lede efter et privat sommerhus til leje på mange forskellige portaler; det er meget nemmere bare at søge på Dansk Sommerhusferie. Sat lidt på spidsen: Hvis du ikke synes du kan finde sommerhuset hos os, så skyldes det at det slet ikke findes.

Laveste pris

Du får altid den billigst mulige pris, når du lejer et privat sommerhus på Sjællands Odde her på siden, for vi har prisgaranti på samtlige sommerhuse.

Personlig betjening

Såfremt der skulle være noget du vil spørge om vedrørende din leje af et privat sommerhus på Sjællands Odde, står vi klar til at hjælpe dig videre. Giv os et kald på 8724 1275 eller send en mail til info@dansk-sommerhusferie.dk, så finder vi ud af det.